ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
12.02.2019

В адміністрації Центрального району відбувся урочистий захід з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану: воїнів-інтернаціоналістів нагородили грамотами та подяками

Афганська війна була найжорстокішою і найкривавішою. Близько 160 тисяч воїнів радянської України виконували свій інтернаціональний обов’язок, проявляючи вірність присязі, відвагу і мужність. День 15 лютого – це не тільки данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок.

Сьогодні, 12 лютого, в адміністрації Центрального району відбувся урочистий захід з нагоди 30-ї річниці виведення військ із Афганістану.

На святковому заході були присутніми народний депутат України Олександр Жолобецький, голова адміністрації Центрального району Олександр Береза, воїни-інтернаціоналісти та їх родини.

Народний депутат подякував учасникам бойових дій за вірність та стійкість, які вони пронесли крізь роки мужньо виконуючи свій громадянський обов’язок.

- Вічна пам’ять героям, які не повернулися з цієї страшної війни. Честь та хвала тим, хто сьогодні живий та пам’ятає тих, кого вже з нами немає. Я дуже вдячний вам за те, що ви підтримуєте родини тих, хто загинув у той страшний час. Хочу відмітити, що мені дуже приємно, що саме ви, дорогі ветерани, у нелегкі для нашої країни часи, займаєте активну життєву позицію проявляючи патріотизм, відданість та сміливість. Ви приклад для нас та сучасної молоді. Я щиро вітаю вас із цією важливою датою та бажаю добра, миру та сімейного благополуччя. Ми вами пишаємося та рівняємося на вас, - сказав Олександр Жолобецький.

Голова адміністрації Центрального району подякував воїнам-інтернаціоналістам за те, що свого часу вони не ставили під сумнів виконання свого громадянського обов’язку.

- Це свято важливе для нас, нашої країни та всього суспільства, адже укріпилося пам’ятною традицією. Війна – це завжди кров, смерть, втрата друзів та близьких людей, це назавжди змінені людські долі, нерідко покалічені. Простіше всього говорити про війну та давати власну оцінку подіям та людям, які їх творили, опираючись на факти з книжних сторінок. Воїн завжди залишається воїном, бо в першу чергу, він вірний своїй присязі та виконує свій обов’язок перед Батьківщиною. Я дуже вдячний вам за те, що протягом багатьох років ви служите прикладом для молоді. Дякую вам, що ви береже в собі військову доблесть та офіцерську честь. Бажаю вам міцного здоров’я, миру та благополуччя, - сказав Олександр Береза.

Воїни-інтернаціоналісти отримали грамоти та подяки від народного депутата Олександра Жолобецького та голови адміністрації Центрального району Олександра Берези за патріотизм та активну життєву позицію.

Сьогодні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих воїнів, які поклали своє життя на чужині. Подвиг учасників бойових дій – це взірець патріотизму для кожної людини. Талановиті учні ЗОШ №51 приготували для гостей святковий концерт та презентували танцювальні та вокальні номери.

З глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України та вшануємо всіх живих і низько вклоняємось батькам і родинам загиблих.